Keurmeester bad- en douche hulpmiddelen

In deze cursus leren medewerkers hoe zij de veiligheid van bad & douche hulpmiddelen centraal stellen door volgens het Stigah protocol te keuren. Zowel de theorie als de praktijk komen aan de orde.

Na afloop weet de keurmeester dan ook waar hij extra op moet letten en wat de kwetsbare onderdelen zijn van de baden en douche hulpmiddelen.

Voor wie
De cursus is voor iedereen die Stigah keurmeester Bad- & Douche hulpmiddelen wil worden en werkt bij een Stigah erkend bedrijf. Als toelatingseis geldt dat de deelnemer onderhoudservaring moet hebben met de betreffende hulpmiddelen en bevoegd moet zijn om NEN3140 keuringen uit te voeren.


Vervolg
Na 3 jaar wordt men uitgenodigd voor een Herhalingscursus. Tijdens deze dag krijgt men een update van de laatste ontwikkelingen, die van belang zijn voor het keuringsprotocol, en worden praktijkvoorbeelden besproken.

Prijzen
- Basiscursus keurmeester bad/douche hulpmiddelen
                                                               € 380,00 p/p
- Herhalingscursus keurmeester bad/douche hulpmiddelen
                                                               € 380,00 p/p

Cursus data

Ergocoach:
Of neem het voorbeeld van een postoel waarbij het zitgedeelte gevuld is met foam. Niets mis mee denk je, maar nu weten we dat als er in de bekleding een scheur zit, er vocht in komt en dat het foam dan een broedplaats voor bacteriën wordt. Het is logisch dat dit ongezond is, maar vaak sta je er niet bij stil dat zoiets risico’s op kan leveren.”

Nieuwe cursus tilbandcontrole

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers van zorginstellingen die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de veiligheid van de tilbanden.

Nieuwsbrief voorjaar 2019

Met o.a. een interview met de Stigah keurmeesters van Nieuw Unicum en keurmeester Marcel Booij.