Opleiding keurmeester bedden

Lof voor Stigahopleiding  keurmeester bedden

“Als Stigah gecertificeerde keurmeester werk je nog gestroomlijnder”, vertellen Rene Velker en Hans Tesselaar, technisch medewerkers bij Hulpmiddelencentrum West Nederland. Ze volgden de Stigah opleiding tot keurmeester in Beverwijk en keuren de bedden inverpleeghuizen die onder Osira Amstelring vallen waaronder in Amstelveen.Tesselaar keurt ook de bedden voor Thuiszorgwinkels Amstelring in Oude Meer.


Beiden spreken vol lof over de cursus die opleidt tot keurmeester bedden.Hans Tesselaar:  “De cursus duurt een dag.’s Morgens begin je met theorie en ’s middags heb je praktijk. Er stond een bed voor ons klaar waar technisch van alles aan mankeerde.Mankementen die ook in de praktijk voor komen, zoals bouten die los zijn. Wijmoesten die problemen opsporen en rapporteren.” Beiden voegen er ook aan toe dat ze het tijdens de studiedag erg prettig vonden dat ze met collega’s uit het hele land waren. “We konden informatie uitwisselen en we  hoorden toen ook dat de meesten  tegen dezelfde technische problemen aanliepen.” 
                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Veel ervaring
Ze zitten allang in het vak en hebben dus veel ervaring. “Toch maaktde Stigah opleiding je net nog even scherper tijdens het keuren,” zegt René Velker.‘’Goed keuren met behulp van een protocol, zoals Stigahdat ontwikkeld heeft, is ook beter voor de organisatie,” vinden de twee.Zo constateert Tesselaar dat er minder mankeert aan de bedden sinds de keuring jaarlijks wordt uitgevoerd. Dat betekent dat de bedden in een betere staat zijn en dat zedus langer inzetbaarzijn. Daar komt bij datVelker en Tesselaar ervaren monteurs zijn waardoor ze bijna altijd alle mankementen ter plekke kunnen repareren.Een win-win situatie dus.

Advies geven
Wat ze ook doen is, waar nodig, advies geven aan de medewerkers in de verpleeghuizen over optimaal gebruik van het materiaal. “Je staat samen voor een goede zaak endaardoor ben je extra betrokken. Je wilt dat het materiaal goed is tegen zo laag mogelijke kosten. De Stigah opleiding helpt om dat doel te bereiken,” benadrukken beiden.